Idag har jag jobbat hela dan och när jag kom hem till en tom lägenhet, då resten av familjen är på landet till imorrn, och såg kaoset så var jag bara tvungen att städa..
Har nu klarat av städet och hängde faktisk upp nya gardiner i sovrummet oxå. Tvättat två maskiner och hängt den. Duschen är avklarad och har ätit en väldigt enkel middag i min ensamhet. Äggröra med fetaost, avocado och tomater. Till det stekte jag lite överbliven korv.
Eftersom de tog bilen till landet så fick jag cykla. Är så förbannat harig när det gäller att cykla på vintern men det gick faktiskt bra, förut att det blåste en del, så det gick lite trögt. Men jag kommer nog cykla lite mer nu när det gick så bra. Det är ju gratismotion...
Tänkte lägga in recepen på maten jag gjorde i torsdags:
Fläskfilé med gratinerade grönsaker.
600 g hel fläskfilé
2 msk kinesisk soja
1 msk rapsolja
1 tsk paprikapulver
svartpeppar och salt
Sätt på ugnen på 225 grader. Blanda ihop allt och pensla fläskfilén, Ställ in med ett köttermometer, det ska var 72 grader när det är klart. tar ca 25-35 minuter.
När det är färdigt så vira in köttet i aluminiumfolie och låt det vila i 10 minuter.
Grönsakerna:
1 squash
500 g körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
200 g fetaost
1½ dl grädde
svartpeppar
hackad färsk timjan
Sätt ugnen på 250 grader. Skär squashen i 2 cm stora bitar. Dela tomaterna i halvor. Finhacka vitläken. Stek squashen i olivolja i en stekpanna. tills den har får färg. Lägg squashen och tomaterna på ett ugnssäkert fat. Mosa osten och blanda den med grädde, vitlök, svartpeppar och timjan. Klicka röran över grönsakerna och gratinera i övre delen av ugnen i 10-12 minuter. Strö lite rostade pumpafrön och timjankvistar över.
Hallon och chokladmousse
2 dl hallon
2 dl vispgrädde
150 g 70%choklad
2 äggulor
1 msk råsocker
Mosa hallonen med en gaffel och blanda dom med råsockret.
Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa grädden hårt och blanda med hallonen. Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Rör ner hallongrädden i chokladen. Klicka ner i 4 portionsglas och ställ kallt i ca en timme. Garnera med lite hallon innan servering.
lördag, januari 29, 2011
Jobb...
Etiketter: Mat...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(Atom)
1 kommentarer:
Ja då fick du någon nytta gjord med din egen tid;-)
Hoppas det gått bra att jobba.
Härlig middag ni åt.
Ska jag boka fredag?
Ha det gott min vän
KRam CArina
Skicka en kommentar