Idag är jag lite piggare, var sjukt trött igår. Fixar inte att nattsudda längre.
Det blev en tråkmiddag och dessutom inte god heller - pizza. Barnen fick köttbullar och potatismos.
Jag hittade min ring igår! Gud så skönt. var nästan gråtfärdig innan. Den hade åkt ner på golvet under skänken, hade önskat att jag hittade den INNAN jag hade satt ner händerna i dom äckliga soporna. Trädde på en plaspåse och rotade runt, blä!!
Men istället då så gick mitt älskade halsband sönder. Skulle byta blöja på M och hon sparkade till och på något sätt fastnade hon med foten i kedjan så den gick av! Det blir till att köpa ny kedja för jag känner mig helt naken utan det.
Jag skulle måla det sista på väggen igår innan resten av familjen kom hem och så räckte inte färgen - så typiskt. Har ingen bil idag så min gulliga mamma är på väg för att köpa det till mig så jag förhoppningsvis hinner måla det sista innan M vaknar.
Här kommer bilder och recept på maten vi åt i lördags.
Förrätt - skagentoast
créme fraiche
majonäs
crabsticks
räkor
dijonsenap
dill
salt, peppar
Garnering:
tomat
gurka
citron
dill
stenbitsrom
Hacka räkor och crabsticks. Blanda resten av ingredienserna och blanda sedan ni hacket.
Rosta brödet och skär bort kanterna
Lägg på röran och några skalade räkor.Garnera med gurka, citron dillkvist och stenbitsrom.
Huvudrätt - Parmainlindad kycklingfilé med ljummen sallad och rostade grönsaker
Rostade grönsaker:
potatis i klyftor
Squash i skivor
röd paprika i stavar
palsternacka i stavar
färska champinjoner skivade
morötter i stavar
olja
margarin
torkad timjan
Förbered grönsakerna, Sätt ugnen på 250 grader. Häll lite olja, margarin och lite timjan i en ugnsfast form.
Ställ in i ugnen så att det smälter. Ta ut och häll i grönsakerna, lite mer olja, salt och peppar.
Ställ in i ugnen ca 20 minuter. Jag har varmluftsugn så jag lät dom gå på 'vanlig värme' i ca 5-10 minuter. Sen satte jag in kyckligen tillsammans med potatisen och ändrade till varmluftsugn och sänkte värmen till 175-200 grader.
Receptet på kycklingen hittar ni på Tasteline och receptet på matmuffinsen hittar ni på Allt om mats hemsida
C och jag åt lite efterrätt igår men jag glömde återigen att knäppa kort så det får bli bilden från Tastelines hemsida med receptet här:
0 kommentarer:
Skicka en kommentar