Idag tänkte jag faktiskt bara lägga in ett recept.
Det är ett jätteenkelt recept som egentligen är ett 'GI-recept', men jag brukar göra tagliatelle till och då blir det gott men inte GI..
Ädelostkyckling med valnötter
2 pers
2 kycklingfiléer
1 purjolök
1 brk crème fraiche
½ dl vitt vin
100 g ädelost. (Brukar köpa Kvillibi ädelost)
1 köttbuljongtärning
olivolja
tagliatelle
hackade valnötter
isbergssallad
tomater
Häll rikligt med olivolja i stekpannan.
Bryn kycklingarna lite hastigt.
Finhacka purjolöken.
Ta ur kycklingarna och lägg dem åt sidan.
Bryn purjolöken tills den blir mjuk.
Tillsätt crème fraiche, vin och smula i köttbuljong och ädelost.
Låt osten smälta lite, och lägg sedan tillbaka kycklingarna.
Sänk värmen och lägg på ett lock, låt småputtra i ca 15-20 minuter, tills kycklingarna inte är rosa inuti längre.
Koka tagliatellen.
Gör en sallad. Man kan ju naturligvis ha fler sorters grönsaker i salladen men de viktigaste är isbergssallad och tomater.
Servera med de hackade valnötterna.
Smaklig måltid!
Det ska väl tilläggas att jag inte tycker om att att äta ädelost som den är men i matlagning är det underbart!
Testa, för det smakar inte som man tror.
lördag, mars 07, 2009
Kyckling...
Etiketter: Mat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar