Jag skulle vilja slå ett slag för kanel i matlagningen. Det är supergott och det är en krydda som man kan ha till mycket mer än till bakverk.
Häromdagen hade jag lite överbliven köttfärs och så skulle jag göra lunch till mig själv. Hade i lite vad jag hade hemma och vad jag var sugen på och det här är vad det blev. (eftersom jag inte gick efter något recept så finns det inga mått ;-)
köttfärs
aubergine
zuccini
röd lök
färska chaminjoner
röd paprika
tomatpuré
paprikapulver
malen koriander
kanel
spiskummin
svartpeppar
salt
kantarellfond
soja
vatten
persilja
olja att steka i
Tärna auberginerna och lägg på ett fat och ha på ganska rikligt med salt. Låt stå ca 10 minuter för att dra ur vätskan. skiva löken fint och skär ner zuccini, röd paprika och champinjoner i mindre bitar och bryn det i oljan. Lägg i tomatpuré och låt det fräsas med tillsammans med kryddorna. Till sist lägg i köttfärsen (i mitt fall var den redan brynt så jag skulle bara värma på den). Till sist hällde jag på vatten så att det blev lite simmigt och hade på lite fond och soja. Låt det koka ihop lite och ha på färsk fryst persilja och servera med t ex cous cous eller bulgur.
Snåla inte med kanel, spiskummin och koriander då det bara är smakförstärkare och inte är så starka kryddor. Det var snabbt, enkelt och supergott. Synd bara att det bara var jag som skulle äta, för det var verkligen något man skulle kunna bjuda på..
lördag, november 01, 2008
Kanel
Etiketter: Mat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(Atom)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar