Nu har jag suttit och noppat *heter det så?*, nästan 3 kg jordgubbar. Tanken är att jag ska göra lite sylt, koka kräm, ha en del godingar i kylen och en del ska frysat för att användas i goda sommardrinkar.. Nu till lunch kommer jag nog göra en sallad med jordgubbar, feta, mynta och basilika. Ringla lite balamicovinäger över, och den är fulländad!
Läste min mail idag och då hade jag fått receptet på pastasalladen av min vän CC, tack! Hittade inte mitt eget. *Tur att hon håller ordning på mig :-)*
Så här kommer det:
Pastasallad
8 personer
350 g (ca 9 dl) pasta
5 msk majonnäs
1 brk cremé fraiche
2 msk olja
1 msk vinäger
1 msk senap
3 pressade vitlöksklyftor
½-1 dl hackad dill
2 krm salt
1 krm socker
1 krm vitpeppar
1 krm salladskrydda
1 brk champinjoner (200g)
150 g ost (grevé)
1 syrligt äpple
(1 brk sparris 200g)
Koka pastan och låt den kallna.
Skala och skär äpplet i tärningar.
Skär osten i tärningar.
Häll av vätskan och skär eller klipp champinjonerna och om man vill – sparrisen.
Blanda övriga ingredienser till en röra och blanda ihop allt.
Låt stå kallt minst en timme innan servering.
Hos oss är denna sallad given till grillat. Måste ni testa.
Smaklig spis!
måndag, juni 29, 2009
Etiketter: Dagbok v. 27, Mat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget
(Atom)
1 kommentarer:
Gud så gott med jordgubbar. Vad duktig du är som gör så roliga aktiviteter med dina barn.
Någon måste ju hålla "ordning" på dig ;-)
Nu går jag på sista natten sen är det semester. Det där med jordgubbar i sommardrink, du spar väl dig mig;-)
Och har du kollat vilken dag ni kan träffa oss?
Kram CC
Skicka en kommentar